На ведення кадастру Прикарпаття планують спрямувати три мільйони гривень

Комісія Івано-Франківської обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства розглянула проєкт регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру на наступні 6 років.

На програму планують спрямувати 3 мільйони 100 тисяч гривень, повідомляє Фіртка.

Попередня програма передбачала фінансування 2 млн 89 тис грн. Вона тривала три роки до 2019 включно. За цей час закупили системи для оцифрування карт.

Цього року закуповують сервери для збирання інформації з усіх структурних підрозділів райархітектур. А також хочуть придбати підсистему моніторингу стану доріг. Це допоможе створити інтерактивну карту, на якій буде видно, які роботи та на яких ділянках ведуться. Крім того працюють над оновленням та доповненням геопорталу.

«Щоб наші мешканці чітко могли побачити зони планування. Та орієнтуватися за кольором, чи це промислова зона, чи вона призначена для будівництва житла»

– пояснює головний спеціаліст відділу планування територій та координації проектної діяльності управління містобудування та архітектури Наталія Лисаківська.

Зокрема йдеться про:

  • розробку та налаштування системи обміну інформаційними базами даних між містобудівним кадастром та галузевими інформаційними ресурсами;
  • переведення в цифрову форму паперової документації для формування профільних геопросторових даних;
  • створення наборів базових та профільних геопросторових даних геоінформаційної системи містобудівного кадастру;
  • розроблення нормативного забезпечення.
На ведення кадастру Прикарпаття планують спрямувати три мільйони гривень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *