Попри судові справи у Франківську продовжують сполучати дві вулиці

Попри заборону суду на земельній ділянці, що на межі з’єднання двох вулиць Північний та Південний бульвар, в Івано-Франківську копають котлован.

Володимир Корвацький показує документи на будинок та земельну ділянку на вулиці Сонячній, 54, співвласником яких він є.

Чоловік розповідає, що спочатку міська влада планувала викупити у них будинок без земельної ділянки. Але вартість, в яку його оцінили, співвласників не влаштовувала. А після реєстрації земельної ділянки, влада заявила, що це зроблено незаконно, інформує Суспільне.

«Коли ми їм сказали, що хочемо, продати не тільки будиночок, а й земельну ділянку, вони були в шоці. Тобто, тоді, я так розумію, почався тиск на того реєстратора. Він, до речі, вже не працює. Тобто реєстратор незаконно заліз в реєстр, він цього абсолютно не мав робити, і стер цю реєстрацію. Тобто в реєстрі зараз ми не вважаємося власником, хоча на паперовому носії ми є власниками, бо паперовий носій є першочерговим, пріоритетним»,

– каже чоловік.

Ділянка перебуває у власності міста. Про це розповідає перший заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко, показуючи документи:

«Я вам показував витяг з державного земельного кадастру та витяг речових прав, де чітко вказано, що власником є територіальна громада міської ради. Якщо зайти на сайт Держгеокадастру, то ви побачите теж цю інформацію. Це інформація 100% та відповідає дійсності. Ці відомості внесені до реєстру речових прав. Зараз ми чітко зафіксуємо межі цієї території. Плануємо в подальшому продовжувати будівельні роботи. Ви знаєте, що триває з’єднання бульварів. Замовником є управління капітального будівництва. І станом на зараз відбуваються загальні будівельні роботи».

– додає він.

Андрій Малетин представляє інтереси одного зі співвласників будинку на вулиці Сонячна, 54. Каже, що після того, як влада вилучила співвласників з реєстру, то зразу ж поділила ділянку на дві частини, та зареєструвала її за собою.

«Коли власники виявили це, то оскаржили в судовому порядку ці дії щодо поділу ділянки. Суд наклав заборону. Вчиняти будь-які дії щодо них заборонено. Місто неодноразово зверталося до суду, аби зняти ці заборони. Останнє – 28-го квітня. Їм було відмовлено»,

– каже адвокат.

Попри заборону роботи на ділянці таки ведуться. Вчора тут почали копати котлован. З появою представників співвласника роботи припинили, а згодом будівельна техніка взагалі поїхала.

«Земельна ділянка, якщо ви читали ухвалу суду, є комунальною власністю. Ми земельною ділянкою не розпоряджаємося. Там накладено арешт на те, що не можна відчужувати земельну ділянку. Ми земельну ділянку не відчужуємо. Ми рухаємося згідно із земельним планом міста і об’єднаємо два бульвари, які проходять по цій ділянці. А вона є комунальною власністю».

– пояснює начальник управління капітального будівництва міськвиконкому Роман Галіпчак.

На місце проведення робіт біля спірної ділянки викликали поліцію. Правоохоронці оглянули місце та взяли свідчення сторін.

До слова, роботи зі з’єднання двох бульварів розпочали восени 2018-го року. 31-го січня цього року міський голова Руслан Марцінків повідомив, що роботи планують завершити до кінця року.

Попри судові справи у Франківську продовжують сполучати дві вулиці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *