Ставка на туристів: Зеленський ініціює безвіз для деяких країн

Президент Володимир Зеленський поставить завдання Міністерству закордонних справ розглянути можливість лібералізації візового режиму для іноземців, які відвідують Україну з туристичною метою.

Про це він повідомив на зустрічі з представниками туристичної галузі на території Кам’янець-Подільської фортеці в межах робочої поїздки до Хмельницької області, інформує сайт президента.

На думку президента, скасувати візи можна для громадян Китаю, Австралії, Нової Зеландії чи арабських країн, які приїжджають в Україну як туристи.

«Треба лібералізувати візову політику: якщо країни скасовують візи для українців, які приїжджають до них, – ми для них скасовуємо. Нам треба конкурувати за туриста»,

– сказав Володимир Зеленський.

За оцінками туроператорів, іноземець за день витрачає 120-150 доларів і в середньому перебуває в Україні три-чотири дні.

Президент закликав представників галузі разом попрацювати над тим, щоб зацікавити іноземних туристів відвідати унікальні місця в нашій країні.

«Є речі в Україні, яких немає в інших країнах, на які хочеться подивитися й показати їх західному туристу. Що ми можемо зробити просто цього літа, щоб привабити іноземного, західного туриста, який привозить гроші?»

– зазначив він.

Глава держави також наголосив, що наразі через пандемію коронавірусу та закриття кордонів з’явилися можливості для розвитку внутрішнього туризму, і українська влада має намір працювати над збільшенням туристичної привабливості України.

«Через коронавірус ми бачимо, що внутрішній туризм в Україні може бути дуже популярним. Питання – що може зробити влада для внутрішнього туризму»,

– зауважив Володимир Зеленський.

Президент запропонував визначити в кожній області України «туристичний магніт» – об’єкт, який могли б розвивати влада та бізнес, щоб привабити туристів.

Серед основних завдань – започаткування медіакампанії з популяризації туризму в Україні.

Крім того, представники галузі зазначили, що в нашій країні обмаль хороших готелів, і доцільним було б запровадження цільових пільгових кредитів під будівництво готелів та резортів. Також йшлося про запровадження пільгової ставки ПДВ для туристичної галузі.

Ставка на туристів: Зеленський ініціює безвіз для деяких країн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *