Олешанська громада завершує розробку стратегії та залучає інвесторів

Олешанська громада – комфортна, доступна і безпечна для життя громада, яка розміщена на березі Дністровського каньйону, з добрим місцевим урядуванням, та розвинутою інфраструктурою; тут функціонує регіональний центр спортивного повітроплавання та дельтапланеризму.

Такою бачать свою громаду представники робочої групи з розробки стратегії розвитку Олешанської ОТГ. А задля досягнення в реальності цієї візії громади пропонують близько 30 проєктів місцевого розвитку. Про ці проєкти та їх реалізацію на практиці йшлося в рамках підсумкового засідання робочої групи з розробки стратегії громади.

«До нас зайшов інвестор. Це буде ще одним проєктом місцевого розвитку. Зараз інтенсивно готується приміщення під монтаж обладнання для переробки фруктів»,

– зазначає голова Олешанської ОТГ Богдан Двояк.

Він додає, що це дасть можливість створити певну кількість робочих місць.

Окрім того, під час засідання йшлося про різні сценарії розвитку громади та вплив на впровадження стратегії різноманітних ризиків, наприклад, таких як пандемія COVID-19 та стихійне лихо (паводок наприкінці червня 2020 року), які ніхто не передбачав ще півроку тому.

«Розробка стратегії розвитку для громади потребує максимального врахування ризиків і загроз. Адже вони можуть сильно вплинути на майбутній сценарій розвитку громади, зокрема, зменшити її ресурси і значно вплинути на часові проміжки досягнення головних операційних цілей»,

– говорить радник з питань регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Ігор Мельничук.

За його словами, ці компоненти під час процесу стратегування враховують слабо і підходять до їх визначення формально. Як наслідок, досягнення певних цілей стратегії розвитку стає майже нереальним у встановлені терміни і стратегічні пріоритети доводиться коригувати.

Серед головних пріоритетів розвитку Олешанської громади забезпечення якісною питною водою та водовідведенням сіл громади; сприяння використанню власних природних та трудових ресурсів для відновлення інфраструктури; впровадження заходів з енергоефективності; покращення сфери послуг для мешканців ОТГ; розвиток туризму; створення умов для малого підприємництва та еко-фермерства.

Підсумовуючи процес розробки стратегії, керівник Івано-Франківського регіонального офісу Програми U-LEAD Руслан Панасюк каже, що напрацьований документ необхідно буде ще раз переглянути і обов’язково актуалізовувати згідно з вимогами часу та бачення місцевих мешканців після громадських обговорень.

Олешанська громада завершує розробку стратегії та залучає інвесторів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *