Колишнього посадовця судитимуть за зловживання службовим становищем

За зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, судитимуть колишнього посадовця земельних ресурсів, про це інформують в прокуратурі області.

«Надвірнянською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього службовця Верховинського відділу земельних ресурсів за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України)»,

– йдеться у повідомленні.

В ході досудового розслідування встановлено, що колишній посадовець незаконно погодив документи землеустрою щодо передачі у приватну власність громадянці двох земельних ділянок у межах Карпатського національного природного парку, достовірно знаючи, що ці землі належать до природно-заповідного фонду та не можуть перебувати у приватній власності.

На підставі вказаних офіційних документів за громадянкою зареєстровано право власності на землі, незаконно вибуло 0,65 га земель природно-заповідного фонду, а охоронюваним законом інтересам держави спричинено шкоду на суму майже 156 тис грн.

Наразі прокурорами в порядку цивільного судочинства пред’явлено позов про визнання незаконним та скасування рішення сільради, державних актів на право власності та витребування земельних ділянок у користь постійного землекористувача – Карпатського національного природного парку.

Колишнього посадовця судитимуть за зловживання службовим становищем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *