Технічна документація щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) – це одна з видів землевпорядної документації про яку згадується, зокрема в Земельному кодексі України, Законах України «Про землеустрій», «Про державний земельний кадастр» та інших нормативно-правових актах. Розроблена технічна документація щодо встановлення меж також є одним з документів, який дає можливість отримати витяг із Державного земельного кадастру (витяг з ДЗК).

Встановлення меж земельної ділянки

Основною метою виготовлення технічної документації по встановленню меж, як видно з її назви, є визначення на місцевості меж земельної ділянки. Точне визначення меж важливе, серед іншого, для правильного встановлення огорожі земельної ділянки.

На підставі даних кадастрової зйомки, інженер-землевпорядник, під час розробки такої технічної документації, складає кадастровий план земельної ділянки з відповідними координатами поворотних точок, визначенням складу угідь, власників суміжних земельних ділянок, відомостей про обмеження у використанні земельної ділянки, тощо. До складу технічної документації також входить обмінний файл XML.

Крім безпосередньо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, технічна документація також обов’язково складається у наступних випадках:

  • внесення до державного земельного кадастру даних про ділянки, право власності щодо яких виникло до 2004 р. (є Державний акт), але які не мають кадастрових номерів. Саме для присвоєння кадастрового номеру і потрібно розробляти технічну документацію щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі;
  • у випадку наявності присвоєного раніше кадастрового номеру, але за відсутності даних щодо земельної ділянки у Державному земельному кадастрі;
  • присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці щодо якої не зареєстровано право власності, але на якій є будівлі та інші об’єкти нерухомості, право власності на які зареєстровано у встановленому порядку. В цьому випадку також необхідно мати дозвіл місцевої ради на розробку технічної документації;
  • для виправлення недоліків (технічних помилок) щодо невірно визначених меж та інших технічних даних щодо земельної ділянки.

Вказані вище випадки необхідності складання технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки сформувалися здебільшого після набрання чинності Законом України «Про державний земельний кадастр» та покликані вирішувати питання наповнення Державного земельного кадастру інформацією про земельні ділянки. Також, як вже зазначалося, розробка технічної документації необхідна для отримання витягу із Державного земельного кадастру (витяг з ДЗК).

Перевірити наявність своєї земельної ділянки в Національній кадастровій системі можливо на сторінці Публічна кадастрова карта України.

Пропозиції відносно розробки технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки від нашої компанії

Наша компанія має великий досвід, технічні можливості та відповідних спеціалістів для розробки технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Ми маємо можливість виконувати повний комплекс робіт під ключ. Починаючи з кадастрової зйомки земельної ділянки, розробки безпосередньо технічної документації та закінчуючи отриманням витягу з ДЗК. У випадку необхідності, ми можемо також провести реєстрації речового права на земельну ділянку в Державному реєстрі прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Технічна документація щодо встановлення меж земельної ділянки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *