Внесення відомостей про земельну ділянку в Державний земельний кадастр (ДЗК) здійснюється, зокрема через подачу кадастровому реєстратору обмінного файлу (електронного документу) у форматі XML. Обмінний файл створюється сертифікованим інженером-землевпорядником та обов’язково завіряється електронним цифровим підписом останнього.

Зміст, структура та технічні характеристики обмінного файлу повинні відповідати вимогам Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого Постановою № 1051 від 17.10.2012 р. Кабінету міністрів України.

Деякі випадки, в яких необхідна розробка обмінного файлу XML:

  • первинна реєстрація земельної ділянки в ДЗК (первинне відведення, поділ, об’єднання, присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці);
  • внесення даних про земельну ділянку, якій раніше вже було присвоєно кадастровий номер, але яка відсутня в публічній кадастровій карті;
  • виправлення помилок в даних про земельну ділянку (площа, цільове призначення, дані про власника/користувача, місцезнаходження/адреса земельної ділянки);
  • деякі випадки усунення накладки з іншими земельними ділянками, зміна конфігурації та/або фактичного розташування ділянки на місцевості.

З метою вирішення своєї задачі, Ви самостійно можете подати розроблений інженером-землевпорядником обмінний файл кадастровому реєстратору через центр надання адміністративних послуг за місцезнаходженням земельної ділянки.

Треба зауважити, що не завжди помилки в даних чи накладки земельних ділянок можуть бути усунені через обмінний файл (електронний документ) XML. В складних випадках необхідно буде замовити роботи по розробці технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Така технічна документація вже буде містити в своєму складі обмінний файл.

Більш детально про це можна дізнатись в нашій статті технічна документація щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Розробка обмінного файлу спеціалістами нашої компанії

Наша компанія має великий досвід, технічні можливості та відповідних спеціалістів для розробки обмінного файлу формату XML.

Обмінний файл XML

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *