В Україні стартувала передача об’єднаним громадам сільгоспземель

Очільник Держгеокадастру Роман Лещенко підписав наказ, яким доручив обласним управлінням Держгеокадастру передавати землю сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів об’єднаним територіальним громадам, починаючи від 17 листопада. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Хочу окремо звернутися до громадян, які подавали документи раніше та вже отримали накази про надання дозволу на розробку документації із землеустрою. Держгеокадастр, відповідно до Постанови № 1113, затвердженої вчора Кабінетом міністрів України, прийматиме землевпорядну документацію на затвердження до 15 грудня 2020 року. Після цієї дати ці земельні ділянки теж будуть передані територіальним громадам, і затвердження документації відбуватиметься вже органами місцевого самоврядування»,

— написав він.

Земельні ділянки державної власності, право оренди на які виставляється на аукціон, будуть передані ОТГ після завершенні аукціонів, тобто, одразу після оприлюднення результатів торгів та укладання договорів із переможцями.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №1113, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення об‘єднаним територіальним громадам нашої держави.

В Україні стартувала передача об’єднаним громадам сільгоспземель
Позначено на:        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *