Громади Прикарпаття змагаються за гранти від Українського культурного фонду

Територіальні громади Івано-Франківщини продовжують змагатися за здобуття грантів на суму один мільйон гривень від Українського культурного фонду.

«Український культурний фонд є сьогодні найбільшим державним інвестором у розвиток культури територіальних громад. Громади активно пишуть проєкти. Сьогодні вони мають можливість позмагатися на конкурсній основі за ті ресурси та інвестиції, які необхідні для їхнього розвитку. За тиждень закінчується термін прийому заявок до однієї з програм, яка називається «Культура, туризм, регіони»,

– розповідає виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук

Він також додає, що всі громади зацікавлені в участі у проєкті.

«Ми проводили семінар, в якому взяли участь 38 представників, що говорить про високу зацікавленість цією програмою. Варто зазначити, що існує ще низка програм УКФ, де крайні терміни подачі заявок закінчуються у березні. Тому громади, які активно шукають інвестиції, можуть займатися цим професійно і системно»,

– говорить Ігор Мельничук.

За його словами, програма «Культура, туризм, регіони» складається з трьох лотів: перший лот – це культурно-пізнавальний маршрут, другий – локальний музей, третій – локальний фестиваль.

Найбільше, що буде розглядатися при відборі, – це інноваційна унікальна ідея.

«Другий момент – наявність професійної команди, яка здатна реалізувати проєкт. Третє – це логіко-структурна складова, тобто, мета, завдання, індикатори мають відповідати тим цілям, які є в Українського культурного фонду. На підставі таких критеріїв робиться відбір. Першорядним фактором є унікальна площина, в якій може формуватися маршрут, музей чи фестиваль.»

– розповідає Ігор Мельничук

Він також зазначає, що як правило, проєкти дуже схожі між собою, тому громадам варто замислитися, чим вони будуть відрізнятися від решти і які інноваційні підходи, наприклад, залучення іноземних туристів, вони хочуть побачити в межах реалізації.

Після того, як відбувається технічний та експертний відбори, буде оголошено переможців. Реалізація проєктів почнеться першого травня 2021-го року.

Громади Прикарпаття змагаються за гранти від Українського культурного фонду
Позначено на:        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *