Українцям надали доступ до інформації про землі, що потребують консервації

«Відсьогодні (ред. 13 серпня) на Публічній кадастровій карті можна переглянути новий інформаційний шар – «Землі, що потребують консервації», – повідомив на своїй офіційній сторінці у Facebook Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Як я вже зазначав, Мінагрополітики планує виводити з обігу деградовані землі та консервувати їх для відновлення. Усі ці землі відтепер відображені на кадастровій карті: map.land.gov.ua/» ,

– розповів Міністр.

За словами Романа Лещенка землі, які потребують консервації, можуть використовуватися для відновлення лісистості в Україні.

«До слова, саме заліснення є одним із найефективніших способів консервації с/г угідь та захисту їх від негативного природного та антропогенного впливу. Зі зростанням рівня лісистості території зростає і показник виробництва валової продукції сільського господарства на 1 га угідь»,

– каже чиновник.

Також у міністерстві вважають, що правильна консервація деградованих земель сприятиме покращенню родючості ґрунтів та їхніх екологічних характеристик.

Для довідки: Інформаційний шар створили фахівці ДП “Центр ДЗК” за даними Держгеокадастру після визначення малопродуктивних, деградованих та техногенно забруднених земель. Ці дані суто інформативні, однак вже зараз вони будуть корисними для органів державної влади та місцевого самоврядування, які долучилися до екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України» на виконання Указу Президента України від 07.06.2021 № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». У такий спосіб користувачі отримують змогу ідентифікувати самозаліснені та придатні для створення лісів державні та комунальні земельні ділянки для досягнення оптимальної лісистості України.

Українцям надали доступ до інформації про землі, що потребують консервації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *