Місто дало дозвіл на отримання 5 млн грн кредиту для придбання сільгосптехніки

Комунальне підприємство «Франківськ Агро» візьме кредит у розмірі понад 5 мільйонів гривень для придбання сільськогосподарської техніки.

Дозвіл на отримання кредиту надали на своєму черговому засіданні депутати Івано-Франківської міської ради.

Відповідно до тексту рішення, йдеться про кредит у сумі, яка не перевищує 5 002 762,40 гривень терміном на п’ять років, що його керівництво підприємства планує отримати в акціонерному банку «Укргазбанк».

Як повідомив директор комунального підприємства Віталій Крушельницький, наразі КП «Франківськ Агро» не має необхідної сільськогосподарської техніки для обробки земель Івано-Франківської міської територіальної громади.

Таку техніку планують придбати у турецького виробника.

Для отримання кредиту депутатам довелося внести зміни у статут підприємства. Зокрема, збільшити статутний фонд компанії з 1 мільйона до 7 мільйонів гривень. Відповідне рішення народні обранці також ухвалили на сесії.

Раніше, заступник Івано-Франківського міського голови Микола Вітенко повідомляв, що КП «Франківськ Агро» цьогоріч планувало підготувати до посіву 95 гектарів земель сільськогосподарського призначення на території Івано-Франківської міської територіальної громади.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Франківськ Агро» створили у липні цього року на базі акціонерного товариства «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» з метою обробки земель міської територіальної громади та виробництва сільськогосподарської продукції для потреб громади.

Місто дало дозвіл на отримання 5 млн грн кредиту для придбання сільгосптехніки