До Івано-Франківська планують приєднати 21 село

До Івано-Франківська планують приєднати 21 село, з них два вже отримали погодження на своє рішення про приєднання.

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків на засіданні регіональної платформи щодо реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«…Нас чекає новий адміністративно-територіальний устрій. До прикладу, до Франківська планують приєднати 21 село»,

– повідомив Марцінків.

Як зазначив кореспонденту Укрінформу директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, погодження на своє рішення приєднатися до Івано-Франківська у новій об’єднаній громаді вже отримали села Підлужжя та Черніїв.

Успіх у перемовинах про об’єднання з Івано-Франківськом отримали села Березівка, Братківці, Тисменичани і ті ради, які б у перспективі могли утворити Лисецьку ОТГ, а це села Лисець і Радча.

Панасюк зауважив, що ще дві об’єднані громади, які вже утворились біля Івано-Франківська, можуть увійти до майбутньої Івано-Франківської ОТГ.

«Не забуваємо, що біля Івано-Франківська є громади, які не передбачені у перспективному плані формування територій громад області. Це – Загвіздянська і Угринівська об’єднані громади. Той формат, в якому вони перебувають нині, а це два суб’єкти в об’єднанні, потреба у дотаційності, невелика площа, близькість до Івано-Франківська може зіграти так, що вони не залишаться на карті. У них є три варіанти: або шукати порозуміння між собою, або бути частиною сільської громади, до прикладу Ямницької, або ж виявити бажання і приєднатися до Івано-Франківська, що виглядає найбільш логічно»,

– зазначив він.

Відповідно до перспективного плану формування територій громад, до Івано-Франківської ОТГ має входити 19 учасників об’єднання. Івано-Франківська ОТГ запрацює у 2020 році.

Сьогодні в області працюють 30 ОТГ. Цього року на Прикарпатті утворені 9 об’єднаних громад. Завершуються перемовини про об’єднання ще однієї – Кутської ОТГ.

До Івано-Франківська планують приєднати 21 село
Позначено на:    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *