У Мінрегіоні «не пропустили» Угринівську ОТГ

20 січня у Мінрегіоні відбулися консультації щодо об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області.

Про це в мережі повідомила депутатка Угринівської сільської ради ОТГ Вікторія Дебенко, інформує Фіртка.

У відомстві розглянули напрацьований облдержадміністрацією «кінцевий» варіант перспективного плану ОТГ області.

За словами Дебенко, нещодавно такого роду «консультації» відбувались і в Івано-Франківській ОДА, де представники Угринівської ОТГ «відстояли» свою спроможність.

Проте її, як депутата Угринівської сільської ради Угринівської ОТГ на цю зустріч «експертів» не запросили. Також не кликали і жителів Угринова/Клузова.

«Тому не знаю на підставі чого, яких аргументів і за чиєю протекцією приймалося рішення. Втім, для урядовців цих аргументів виявилося вочевидь недостатньо. Причина – вкрай мала кількість населення (близько 3,5 тис. на противагу мінімальним бодай 5), мізерна площа і майже абсолютна інтегрованість в систему послуг Івано-Франківська!! Це неофіційна, але майже достовірна інформація. Відтак, сьогодні Угринівську ОТГ не пропустили і відправили на додаткові консультації в ОДА. Ще один аргумент – сьогодні в Києві було чимало голів ОТГ з Франківщини. Наскільки відомо, був і голова Загвіздянської ОТГ. Їх, до слова, пропустили. А де був наш? Чи їхав, чи ні?? Але й навіщо, якщо звиклося постійно прокладати шлях чужими зусиллями. Створювати громаду зусиллями окремих нардепів… жити в громаді, перманентно нарікаючи на державну владу…розбудовувати її, перебуваючи на обслуговуванні Івано-Франківська»,

– розповіла депутатка
У Мінрегіоні «не пропустили» Угринівську ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *