Призначено нового Голову Держгеокадастру

3 грудня Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук представив нового Голову Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Дениса Башлика.

«Ми тут, щоб докорінно змінити ставлення людей до сфери земельних відносин, зокрема до Держгеокадастру як органу, що надає адміністративні послуги»,

— наголосив Олексій Гончарук.

Водночас Глава Уряду поставив чіткі завдання перед новим очільником Держгеокадастру, серед яких: тотальна перевірка та очищення служби від корупціонерів, оновлення її керівного складу шляхом відкритих та прозорих конкурсів, презентація стратегії розвитку Держгеокадастру, а також завершення ортофотозйомки всієї території України та інвентаризації земель сільськогосподарського призначення до кінця 2020 року.

Денис Башлик пообіцяв усунути «схематозників» і корупціонерів, що лишилися у відомстві, перевести всі адміністративні послуги в онлайн-формат, відкрити дані Державного земельного кадастру, наповнити новими шарами кадастрові карти. Також він зауважив, що реформування Держгеокадастру стане запорукою ефективного запуску земельної реформи.

Зазначимо, що раніше Денис Башлик очолював Департамент міжнародної співпраці та ринку земель в Держгеокадастрі. Є ініціатором успішних масштабних міжнародних проєктів зі Світовим банком, USAID, Kartverket, співавтором низки інноваційних ініціатив у сфері ринку земель, зокрема щодо створення системи моніторингу земельних відносин.

Нагадаємо, Голову Держгеокадастру призначено розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1138-р від 27 листопада 2019 року.

Призначено нового Голову Держгеокадастру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *