Зеленська ОТГ

Ще одна громада завершила процес добровільного об’єднання. У Верховинському районі утворено Зеленську ОТГ, яка стала 42 об’єднаною громадою в Івано-Франківській області.

Про це повідомляють в Івано-Франківському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».

«Зеленська ОТГ створена згідно чинної версії Перспективного плану формування територій громад Івано-Франківської області. Її особливістю є велика площа, близько 490 квадратних кілометрів території. Тож ця ОТГ буде однією з найбільших в області. І варто відзначити, що це гірська громада з великими відстанями між селами та важкою доступністю»,

– зазначає керівник Івано-Франківського регіонального офісу Програми.

До складу Зеленської ОТГ увійшли дві сільські ради – Зеленська та Бистрецька. Вони об’єднують 6 сіл: Зелене, Буркут, Топільче, Явірник, Бистрець та Дземброня.

За словами сільського голови с. Зелене Володимира Феркаляка, поштовхом до створення громади стала перспектива опинитись у складі величезної Верховинської ОТГ і мати мізерне представництво у раді ОТГ, величезну відстань до центру громади, а значить і до всіх послуг.

«Мешканці підтримали об’єднання, оскільки зрозуміли, що у Зеленській громаді матимуть ширше представництво своїх інтересів. Усі питання вирішуватимуться тут, на місці, а вони будуть мати вплив на голову і депутатів. Тому на громадських слуханнях одноголосно підтримали об’єднання у Зеленську ОТГ»,

– говорить Володимир Феркаляк.

Сільські ради прийняли фінальні рішення щодо добровільного об’єднання, отримали висновок Івано-Франківської ОДА щодо відповідності усіх документів Конституції та законам України. Також облдержадміністрація вже скерувала до ЦВК звернення щодо призначення у громаді перших виборів.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

На Прикарпатті створили Зеленську ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *