Подвійна реєстрації земельної ділянки державним реєстратором є кримінальним злочином

Переоформлення земельної ділянки без перевірки інформації про наявність або відсутність вже зареєстрованих речових прав є зловживанням службовим становищем державного реєстратора. Про це повідомив радник міністра МВС Михайло Апостол на своїй сторінці в мережі.

«Надаю інформацію, щодо відповідальності державних реєстраторів за зловживання службовим становищем в питаннях перереєстрації договорів оренди земельних паїв, що призводять до рейдерських захоплень цих земель»,

– написав він.

Верховний Суд України у своїй постанові від 29.08.15 р. у справі 21-760а15 дійшов висновку, що державний реєстратор під час держреєстрації речових прав на нерухоме майно зобов’язаний перевірити інформацію про наявність або відсутність вже зареєстрованих речових прав, з метою недопущення їх подвійноі реєстрації.

Якщо ж перереєстрація відбулась без належної перевірки інформацію про наявність зареєстрованих речових прав, то вважається, що державний реєстратор вступив в зговір разом із наступним власником вчиняють злочини.

За це передбачено відповідальність згідно ст. 364 та 367 ККУ , а саме: зловживання службовим становищем та службова недбалість.

Подвійна реєстрації земельної ділянки державним реєстратором є кримінальним злочином

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *