На дотації аграріям виділили 380 млн грн

Кабінет міністрів України затвердив виділення 379,8 млн грн на розвиток фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів в рамках 4 млрд грн виділених з бюджету на державну підтримку АПК у 2020 р.

Згідно з проектом постанови, 100 млн грн планується направити на утримання корів молочного напряму фермерським господарствам у власності яких знаходиться від 5 корів. Орієнтовно програма дозволить надати дотацію на утримання 20 тис. голів ВРХ не менше 400 фермерським господарствам.

За програмою бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 га) для новостворених фермерських господарств з обмеженням в 60 тис. на одне господарство планується виділити 95 млн грн.

Для часткової компенсації витрат фермерським господарствам і кооперативам, пов’язаних з наданням консультативних послуг, шляхом компенсації 90% їх вартості (але не більше 10 тис. грн) уряд планує направити 10 млн грн. За підрахунками Міністерства економіки, це дозволить надати послуги 1 тис. сільгоспвиробників.

За програмою фінансової підтримки сільгоспкооперативів шляхом відшкодування 70% вартості придбаної техніки та обладнання, а також профінансованої за рахунок банківського кредиту (з обмеженням в 3 млн грн на один кооператив) планується виділити 60 млн грн. За прогнозами Мінекономіки, програма дозволить не менше 20 кооперативам придбати з держпідтримкою майже 100 одиниць техніки і обладнання.

Крім цього, за рахунок коштів виділених на розвиток фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів в 2020 р. планує погасити заборгованість в розмірі 114,78 млн грн за 2019 р. за напрямками: компенсація вартості насіння (20,56 млн грн), компенсація вартості сільгосптехніки і устаткування ( 42,98 млн грн), здешевлення кредитів (7,14 млн грн), субсидія на гектар новоствореним фермерським господарствам (44,1 млн грн).

На дотації аграріям виділили 380 млн грн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *