В одній із ОТГ на Коломийщині відкрили сучасну амбулаторію

У Коршівській об’єднаній територіальній громаді, що на Коломийщині, відкрили сучасну амбулаторію групової практики сімейної медицини.

Про це повідомив очільник сільської ради ОТГ Ярослав Савчук, інформують у прес-службі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

За його словами, на будівництво амбулаторії з Державного бюджету було виділено майже 8 млн гривень. Частка співфінансування із сільського бюджету склала 10 %.

«Будівництво об’єкта ми розпочали ще в липні минулого року і вже 20 березня мали здати його у експлуатацію. Однак через пандемію COVID-19 офіційне відкриття довелось перенести»,

– підкреслив він.

Ярослав Савчук зазначив, що у приміщенні площею майже у 300 кв. м. облаштовано два кабінети лікаря та кабінет для проведення щеплень, три холи, стерилізаційна ПСО, сетстринська кімната, а також господарські приміщення.

«Амбулаторія розрахована на обслуговування чотирьох сімейних лікарів та готова щодня приймати до 60 пацієнтів. Безумовно, відкриття амбулаторії – це позитивний імпульс, котрий доводить ефективність реформи децентралізації. Відтепер місцеві жителі можуть самостійно вирішувати, що для них необхідно в першу чергу. Власне, будівництво амбулаторії – це й стала ініціатива наших жителів ОТГ, так як попередньому медичному закладу було вже більше ста років»,

– резюмував Ярослав Савчук.
В одній із ОТГ на Коломийщині відкрили сучасну амбулаторію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *