Уряд призначив нового голову Держгеокадастру

Кабмін призначив Лещенка Романа Миколайовича Головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

У травні уряд звільнив з посади голови Держгеокадастру Дениса Башлика. На посаду т.в.о голови Держгеокадастру призначили Юлію Мороз, яка до того обіймала посаду першого заступника голови зазначеної служби.

Що відомо про нового очільника Держгеокадастру?

Лещенко Роман Миколайович народився у 1988 році в селі Нагірна Жашківського району Черкаської області в родині фермерів, пише ZIK.

Планував отримати освіту в Уманському аграрному університеті аби продовжити справу батьків, але згодом змінив свої наміри та поступив до КНУ ім. Шевченка на юридичний факультет. Сам Лещенко розповідає, що його метою було реалізувати себе в юриспруденції, тож почав працювати в цій галузі ще протягом навчання в університеті.

У 2007 році отримав роботу в сільськогосподарському холдингу OSD Group, де досить швидко пішла вгору його кар’єра. Протягом наступних років нинішній представник президента захистив дисертацію та отримав ступінь доктора філософських наук у галузі права.

Обіймаючи посаду головного юрисконсульту, завдяки численним закордонним відрядженням за декілька років Лещенко отримав вагомий досвід і накопичив достатню суму коштів, які в 2012 році вклав у родинний бізнес.

У 2013 році започаткував власну агроконсалтингову компанію «Український аграрний центр» (нині Лещенко не є прямим її власником). У той же час почав викладати у Київському національному університеті ім. Шевченка.

Згодом Лещенко розширив родинний бізнес: станом на 2019 рік володів групою компаній «Агродар» у Черкаській області та керував сільськогосподарськими угіддями загальною площею понад 3 тис га.

1 жовтня 2019 року Володимир Зеленський призначив Роман Лещенка позаштатним уповноваженим Президента України із земельних питань.

Роман Лещенко наголошував, що земельна реформа – це не про зняття мораторію і не про розпродаж землі. Це про наведення ладу в земельних відносинах України. Земельна реформа — це живий організм, який постійно повинен вдосконалюватись та доповнюватись.

За словами Романа Лещенка, Президент прагнув донести, що він дослухається та дуже швидко реагує на зауваження та пропозиції, які виникають під час земельної реформи.

Уряд призначив нового голову Держгеокадастру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *