На Прикарпатті у рамках програми «Велике будівництво» реалізують 15 проєктів

27 липня, у Франківську відбулася онлайн-нарада голови ОДА Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади.

На нараді розповіли, що у рамках Національної програми «Велике будівництво» в області реалізовується 15 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та стадіонів, пише сайт ІФ ОДА.

Наразі на всіх 15 об’єктах проведені тендерні процедури, підписано угоди з підрядниками та ведуться ремонтно-будівельні роботи. Однак не всі органи місцевого самоврядування, які задекларували готовність долучатися до співфінансування об’єктів, спрямовують фінансовий ресурс на будівництво. Так, співфінансування з місцевого бюджету, яке передбачено у розмірі 66,555 млн грн, на сьогодні профінансовано на суму 6,038 млн грн (9,1 % від передбачених).

«Держава у повному обсязі виконує зобов’язання та своєчасно надає фінансовий ресурс на спорудження соціально-важливих закладів, які роками простоювали, та в які були вкладені мільйони гривень. Однак місцеві громади, які задекларували готовність до співфінансування, не долучаються до будівництва шкіл, садочків і стадіонів. Тож, при виборі об’єктів, які будуть включені до переліку програми для будівництва наступного року, ми першочергово звертатимемо увагу на участь органів місцевого самоврядування у співфінансуванні та завершуватимемо будівництво об’єктів у тих районах, які виявили партнерські відносини щодо спрямування коштів»,

зазначив Віталій Федорів, голова ОДА.
На Прикарпатті у рамках програми «Велике будівництво» реалізують 15 проєктів
Позначено на:        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *