Уряд посилив покарання за порушення земельного законодавства

Кабінет міністрів посилив покарання для порушників земельного законодавства: за самовільне зайняття ділянок, використання земельних ділянок не за призначенням, за зняття ґрунтового покриття без спеціального дозволу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

9 вересня уряд прийняв постанову КМУ, яка вносить зміни до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу.

«Уряд вводить ефективний механізм боротьби з порушниками земельного законодавства, збільшивши розрахунок збитків, орієнтовно, в три рази. Це зробить порушення земельного законодавства економічно невигідним»,

— зазначив заступник міністра Тарас Висоцький.

За його словами, на сьогодні деякі сільгоспвиробники порушують порядок використання земельних ділянок — обробляють пасовища та самовільно захоплюють державні землі.

Водночас чинний розрахунок збитків, завданих державі, не перевищує доходів від використання земель.

Повідомляється, що реалізація відповідної постанови уряду сприятиме зменшенню кількості правопорушень у сфері охорони та використання земель, а також збільшенню надходжень до державного та місцевих бюджетів від сплати платежів за землю.

Уряд посилив покарання за порушення земельного законодавства
Позначено на:        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *