Село Ценжів отримало офіційну назву

Верховна Рада України прийняла Постанову про присвоєння найменування населеному пункту Тисменицького району Івано-Франківської області.

За це рішення проголосувало 319 народних депутатів.

Івано-Франківська обласна рада звернулась до Верховної Ради України з поданням про присвоєння населеному пункту Майданської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області найменування – село Ценжів.

Перша письмова згадка про поселення під назвою Ценжів датується 1222 роком. Село Ценжів Станіславського повіту також згадується у «Географічному словнику Королівства Польського та інших слов’янських теренів» («Słownik geograficzny Kròlestwa Polskiego i innych krajòw słowiańskich») від 1880 року.

Згідно з «Адресною книгою Польщі для торгівлі, промисловості, ремесла та сільського господарства 1926-1927» («Księga adresowa Polski dla handlu, przemysłu, rzemiosł i rolnictwa 1926-1927») село Ценжів було адміністративним центром однойменної гміни.

Поселення Ценжів розташоване у 9 км від обласного центру – міста Івано-Франківська та у 3 км від села Майдан. Зазначене поселення займає площу 560 га і знаходиться в межах вул. Б.Хмельницького села Майдан. На території поселення проживає 220 осіб.

Поселення електрифіковане та газифіковане, забезпечене питною водою. Через залізничну станцію Ценжів проходить колія сполученням ІваноФранківськ – Моршин.

Інститут української мови НАН України вважає доцільним присвоєння населеному пункту Майданської сільської ради Тисменицького району ІваноФранківської області найменування – село Ценжів.

Питання про присвоєння найменування населеному пункту село Ценжів підтримане територіальною громадою, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Майданською сільською, Тисменицькою районною та Івано-Франківською обласною радами.

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримує подання Івано-Франківської обласної ради про присвоєння населеному пункту Майданської сільської ради Тисменицького району ІваноФранківської області найменування – село Ценжів.

Село Ценжів отримало офіційну назву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *