Публічна кадастрова карта України

Доступ до Публічної кадастрової карти України на час війни обмежено – Держгеокадастр!

Щоб можна було подивитись інформацію про ділянки на карті можете користуватися сайтом відкритих даних земельного кадастру – https://kadastr.live.

З 24 лютого доступ до єдиної державної геоінформаційної системи відомостей про землі був припинений повністю. З 14 травня постановою Кабінету Міністрів України № 564 (від 07.05.2022) і Законом України № 2247-IX (від 12.05.2022) його частково поновили, але тільки для деяких категорій користувачів. В той же час Держгеокадастр займається забезпеченням ЗСУ топографічними картами та іншими матеріалами.

В.о. голови Держгеокадастру Сергій Завадський пояснив, як зараз працює його відомство. За словами очільника, дані вносять у Державний земельний кадастр (ДЗК) і надають відомості з нього виключно державні кадастрові реєстратори. На деяких територіях отримати відомості з кадастру неможливо через питання безпеки.

За погодженням з Міністерством аграрної політики та продовольства України перегляд відомостей кадастрової системи дозволено також працівникам органів місцевого самоврядування, нотаріусам, приватним виконавцям та арбітражним керуючим, працівникам НАБУ, НАЗК, ДБР, АРМА – всього це понад 9200 осіб.

Також деякі відомості можуть отримати сертифіковані інженери-землевпорядники та інженери-геодезисти – Держгеокадастр надає їм доступ до координат поворотних точок меж об’єктів ДЗК, але для цього інженери мають отримати дозвіл СБУ.

Публічна кадастрова карта України