В червні найдорожчу землю продавали в Івано–Франківській області

В червні найбільша середньозважена ціна 1 га сільськогосподарських земель зафіксована в Івано–Франківській області – 91 076 грн, а найменша в Житомирській – 28131 грн. Про це свідчать аналітичні дані оновленої онлайн-мапи операцій купівлі – продажу земель України, яку запустили AgroPolit.com спільно з Zemelka.ua за підтримки нової земельної агенції Volodar.

В Україні в червні середньозважена ціна одного га земель для товарного сільськогосподарського виробництва досягла позначки у 45656 грн. За цей період власники здійснили 3441 операцію купівлі – продажу земельних паїв загальною площею 9 453 га.

Слід зазначити, що з 24 лютого по 19 травня Держгеокадастр не оновлював дані по купівлі-продажу земельних ділянок. У червні 2023 року середньозважена вартість договору за одну ділянку землі завмерла на позначці 45656 грн.

В зазначений період загальна кількість операцій купівлі – продажу земельних ділянок для товарного сільськогосподарського виробництва склала 3 441. Онлайн-мапа свідчить, що сумарна площа проданих паїв в червні становить 9453 га. Експерти також підрахували середній розмір проданої ділянки. Він, згідно з інформацією онлайн-мапи, в зазначений період склав — 2,75 га.

В червні найдорожчу землю продавали в Івано–Франківській області