Міський голова прогнозує, що до Івано-Франківської ОТГ увійде 15-17 населених пунктів

До Івано-Франківської ОТГ увійде 15-17 населених пунктів.

Про це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив у програмі “Гість студії” на «ТРК 3 Студія».

За його словами, уже найближчим часом до Івано-Франківської ОТГ приєднаються ще дві громади.

«У нас є шість громад, які увійшли. Ще дві, які увійдуть найближчим часом, – це Узин і Братківці. Є Чукалівка, яка перше рішення прийняла і рухається по процедурі. Є Драгомирчани, які бажають, але є проблема технічна – там сесія не збирається, і вже третій рік поспіль вони не ухвалюють рішення. Але все село хоче до міста Івано-Франківська. У нас питання з Тисменичанами і є звернення Радчі. Ситуація така: чим ближче село до міста, тим менше воно хоче об’єднуватися. Є зареєстрований Закон «Про міську агломерацію», він би десь більше відповідав інтересам громад, які є ближче до Івано-Франківська. Я вважаю, що ця цифра буде 15-17 населених пунктів, які увійдуть в Івано-Франківську об’єднану територіальну громаду»,

– говорить Марцінків

Нагадаємо, у жовтні на сесії Івано-Франківська міська рада прийняла остаточне рішення щодо приєднання Підлузької і Черніївської сільських рад до складу Івано-Франківської міської територіальної громади.

Ці кінцеві рішення стали початком офіційного формування об’єднаної територіальної громади навколо Івано-Франківська, до складу якої згідно з перспективним планом мають увійти 15 навколишніх територіальних громад.

Міський голова прогнозує, що до Івано-Франківської ОТГ увійде 15-17 населених пунктів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *