До Івано-Франківської ОТГ приєднались ще три села

На позачерговому засіданні сесії міської ради депутати підтримали рішення про приєднання села Добровляни до Івано-Франківської міської територіальної громади.

Відсьогодні територія села входить до складу Івано-Франківської міської ради, інформує Фіртка.

«Вітаю в нашій об’єднаній територіальній громаді, Добровляни. Це – шоста громада в нашій ОТГ»,

– прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

Також у складі Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади створилися старостинські округи – Чукалівський старостинський округ у межах села Чукалівка та Добровлянський старостинський округ у межах села Добровляни.

До кінця року бюджети громад виконуватимуться окремо, як затверджено відповідними радами, а з 2020 року на території ОТГ діятиме єдиний бюджет, прийнятий Івано-Франківською міською радою.

Сільські голови очолять старостинські округи, а члени сільських виконавчих апаратів будуть працевлаштовані в органи місцевого самоврядування міста.

Нагадаємо, у жовтні на сесії Івано-Франківська міська рада прийняла остаточне рішення щодо приєднання Підлузької і Черніївської сільських рад до складу Івано-Франківської міської територіальної громади.

Ці кінцеві рішення стали початком офіційного формування об’єднаної територіальної громади навколо Івано-Франківська, до складу якої згідно з перспективним планом мають увійти 15 навколишніх територіальних громад.

Ще одне село добровільно приєдналося до Івано-Франківської ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *