Жителі Тисменичан під ОДА вимагають приєднання до Івано-Франківської ОТГ

До керівництва Івано-Франківської ОДА приїхали близько пів сотні пікетувальників з села Тисменичани Надвірнянського району. Вони вимагають приєднатися до Івано-Франківської ОТГ, а не до Переріслянської ОТГ, як це передбачено перспективним планом об’єднання територіальних громад.

Сільський голова Сергій Баланюк каже, що у Тисменичанах робили подворовий обхід і 2300 з 3100 мешканців підтримали приєднання до Франківська.

Громада самостійно відправила відповідну документацію на розгляд до Кабміну. За свою позицію люди борються вже третій місяць.

Мешканці не хочуть приєднуватись до Переріслянської ОТГ, бо дуже далеко. За їхніми словами, ця ситуація виросла з порушень, з якими провели у Переріслі сесію.

Головний аргумент та гасло представників громади – “Добровільність в об’єднанні ніхто не скасовував!”

Люди нарікають, що для інших сіл, які приєднали до Івано-Франківської ОТГ, були інші умови – мовляв, їм після погодження в місті швидко затверджували об’єднання. А Тисменичанам затягують процес. Кажуть, що “то справа рук зацікавлених чиновників”.

Люди пояснюють, що Тисменичани – село не дотаційне. А наразі у Переріслянську ОТГ об’єднуються чотири дотаційні села. Тому адміністрація утримувала Тисменичани, щоби забезпечити спроможність Переріслянської ОТГ.

За словами Сергія Баланюка, ще одне недотаційне село, яке мало бути в Переріслянській ОТГ, втекло до Надвірнянської ОТГ. А від Тисменичан до Франківська відстань складає усього 15 км по трасі. Попередньо, у 2015 році, планувалося, що тергромада мала об’єднувати вісім сіл із центром у Тисменичанах.

Жителі Тисменичан під ОДА вимагають приєднання до Івано-Франківської ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *