Тлумацька ОТГ завершила приєднання ще однієї сільської ради

24 січня відбулась сесія Тлумацької міської ради ОТГ, яка затвердила остаточне рішення, після чого у громаді вже розпочали процес реорганізації, пише ОДА.

В рамках консультаційного виїзду команда Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» зустрілась з міським головою Романом Круховським, представниками апарату ОТГ та Гостівської сільської ради.

Зараз, за словами голови Тлумацької міської громади Романа Круховського, найактуальнішими питаннями є реорганізація Гостівської сільської ради та виконання бюджету.

«Наразі розпочато процес реорганізації Гостівської сільської ради, частково вирішені кадрові питання. Проте залишаються не до кінця вирішеними питання паралельного виконання бюджетів сільської ради та ОТГ, а також питання роботи з казначейством»,

– зазначив Роман Круховський.

Оскільки процес приєднання Тлумацька громада завершила у січні цього року, то обговорювались нюанси подальшої роботи в складі ОТГ, а також особливості бюджетного процесу у перехідний період та кадрові питання, які стосуються посадових осіб Гостівської сільської ради.

«Цей випадок приєднання є унікальним в нашій області. Оскільки процес приєднання завершився цього року, то виникає ряд юридичних та фінансових питань, у яких регіональний офіс Програми продовжуватиме надавати підтримку Тлумацькій громаді»,

– наголосив керівник Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Панасюк.

Варто також додати, що приєднання Гостівської сільської ради до діючої громади відбулося в порядку приєднання до діючої ОТГ. Тож поки бюджети Тлумацької громади і Гостівської сільської ради виконуватимуться паралельно, проте сільська рада буде рахуватись у складі об’єднаної громади. Її мешканці вже отримуватимуть ряд послуг, зокрема, адміністративних, через виконавчі органи Тлмуцької ОТГ.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Тлумацька ОТГ завершила приєднання ще однієї сільської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *