У Рожнівській ОТГ відкрили сучасний ЦНАП

У Рожнівській об’єднаній територіальній громаді, що на Косівщині, запрацював сучасний Центр надання адміністративних послуг.

Відтепер місцеві жителі зможуть отримувати тут понад 80 публічних послуг, інформує пресслужба Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

«ЦНАП у громаді вдалось відкрити за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Вони допомогли нам модернізувати приміщення, здійснили повне облаштування робочих місць. За 7,6 тис. євро закупили нам сім нових комп’ютерів, п’ять багатофункціональних пристроїв, а також спеціалізоване програмне забезпечення «Вулик». На 4 тис. євро придбали всі необхідні меблі»,

– наголосив очільник територіальної громади Сергій Радиш.

За словами очільникам громади, з бюджету ОТГ виділено 70 тис. грн на здійснення капітального ремонту приміщення, в якому нині функціонує Центр. Нині у ЦНАПі працюють шість реєстраторів: чотири у центрі громади та ще двоє здійснюють функції з надання адмінпослуг віддалено у старостинських округах.

«Всі наші фахівці пройшли п’ятимодульну навчальну програму з підвищення кваліфікації»,

– підкреслив він.

Відтепер жителям ОТГ, а це – понад 13 тис. чол., доступний широкий спектр послуг: адміністративних, соціальних, комунальних, пенсійних, нотаріальних, земельних тощо.

Сергій Радиш наголосив, що приміщення ЦНАПу площею 51 кв.м адаптоване і для людей з особливими потребами.

Участь в офіційному відкритті взяв виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

Він наголосив, що наближення публічних послуг та сервісів до громадян є основним пріоритетом реформи децентралізації.

«Приємно, що завдяки Програмі “U-LEAD з Європою” нині у громадах створюються сучасні ЦНАПи європейського зразка. Це сприяє доступності та якості надання публічних послуг на місцях»,

– сказав Ігор Мельничук .
У Рожнівській ОТГ відкрили сучасний ЦНАП
Позначено на:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *