На Прикарпатті громадяни незаконно видобували корисні копалини

20 травня працівники поліції спільно з рибохороною на території обслуговування виявили трактор, який на прибережній зоні річки Прут здійснював незаконне навантаження піщано-гравійної суміші у с. Тулуків, Снятинського району.

Трактором керував 37-річний місцевий мешканець, який не надав жодних документів, що засвідчували б законність його дій.

21 травня під час несення служби поліцейські сектору реагування патрульної поліції Калуського відділу виявили та затримали в с. Підмихайля вантажний автомобіль з піщано-гравійною сумішшю.

Цей факт задокументовано поблизу р. Лімниця, автомобілем керував місцевий мешканець, який немав відповідних документів для видобування і перевезення суміші.

У двох випадках павоохоронці транспортні засоби вилучили та розпочали кримінальні провадження: на Снятинщині за ч. 1 ст. 240 (Порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля) ККУ, а на Калущині за ч. 3 ст. 240 (діяння, вчинені на територіях чи об’єктах природно-заповідного) ККУ. Досудове розслідування триває.

Поліція Прикарпаття нагадує, що видобуток піщано-гравійної суміші та інших корисних копалин у заплавах та руслах річок заборонений природоохоронним законодавством.

На Прикарпатті громадяни незаконно видобували корисні копалини
Позначено на:                

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *