Ринок землі може не запрацювати з 1 липня 2021 року

Ринок землі може не запрацювати в установлений законом термін, а саме 1 липня 2021 року. Про це в коментарі ГолосUA повідомив глава Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

«Не факт, що він запрацює з липня 2021 року, незважаючи на те, що це прописано в прийнятому законі. Ми маємо не один приклад, коли просто додатково приймалися зміни в закон з відстрочкою запуску. Ми бачимо, як Зеленський і ряд інших особистостей кажуть, що можуть бути внесені зміни в закон. Наприклад, про допуск іноземців. Якщо раніше йшлося про проведення референдуму, що власне і вписано в тіло закону, то зараз вже якось цей момент упускається. Цілком можливо, що Верховна Рада в майбутньому може прийняти ряд змін, які дозволять, наприклад, іноземним громадянам або юридичним особам все-таки купувати землю. Подвіс питання про державну землі, якої 10 мільйонів гектар. Закон як би забороняє, але наскільки я чув від різних джерел, інтерес до цієї землі є, і її будуть намагатися виводити набагато раніше, ніж вказані бар’єри»,

— сказав Ігор Чаленко.

Експерт розповів, що процес акумулювання земельних активів уже пішов.

«Фокус йде на двох рівнях. Перший — міжнародний, де Зеленський обіцяє міжнародним кредиторам, що закон буде змінений і відповідно всі чекають якихось рішень, а з іншого боку тіньової, коли максимально оперативно акумулюють цю землю в населених пунктах. Пам’ятайте, у нас є можливість отримати по 2 га землі. Зараз за 800, за 1000 гривень набирають людей, які дають свої паспортні дані і ніколи цю землю не отримували. Вони дають свої документи і в підгодованих органах місцевого самоврядування в різних частинах України зараз дуже швидко ці паї виходять і відразу переписуються. Тобто зараз активно запущений цей процес, і поки вступить в дію закон про ринок землі, то частина землі буде акумульована. Процес запущено,»

— резюмував Ігор Чаленко.
Ринок землі може не запрацювати з 1 липня 2021 року
Позначено на:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *