На Прикарпатті судитимуть голову сільради за зловживання владою та підроблення документів

На Прикарпатті судитимуть голову сільради, який намагався незаконно передати земельні ділянки у власність громадянам. Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Тисменицької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із сільських рад за фактами замаху на зловживання владою та службовим становищем, а також службового підроблення (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході досудового розслідування встановили, що сільський голова порушив ст. ст. 116, 118 Земельного кодексу України без винесення питання на розгляд чергового засідання сесії підписав та скріпив гербовою печаткою завідомо фіктивні рішення сільської ради, відповідно до яких фізичним особам надано дозвіл на виготовлення проєктів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок вартістю майже 600 тисяч гривень.

При цьому право власності на земельні ділянки відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» не було зареєстроване завдяки виявленню правоохоронцями фактів злочинної діяльності.

На Прикарпатті судитимуть голову сільради за зловживання владою та підроблення документів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *