В Україні затвердили порядок функціонування національної інфраструктури геопросторових даних

Уряд прийнято постанову «Про затвердження Порядку функціонування національної інфраструктури геопросторових даних». Таке рішення є ще одним кроком для забезпечення функціонування геопорталу просторових даних та надання українцям вільного доступу до геопросторових даних. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Мінекономіки.

Постановою визначається:

  • склад базових геопросторових даних та геопросторових даних, визначених цим законом;
  • органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та інших держателів, відповідальних за створення та оновлення геопросторових даних та метаданих;
  • організацію виробництва, оновлення, оброблення, зберігання, оприлюднення, візуалізації, використання геопросторових даних та метаданих, іншої діяльності з ними;
  • перелік підстав для відмови відображувати геопросторові дані та метадані на національному геопорталі;
  • вимоги щодо виробництва, оновлення, оброблення, зберігання, постачання та використання геопросторових даних національної інфраструктури геопросторових даних.

Реалізація постанови створить сучасні сервіси геопросторових даних для забезпечення українцям безкоштовного та вільного онлайн доступу до високоякісних, актуальних і достовірних геопросторових даних, метаданих та іншої географічної інформації.

В Україні затвердили порядок функціонування національної інфраструктури геопросторових даних
Позначено на:        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *