Опубліковано закон про земельну децентралізацію 2194

Закон № 1423-IX «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (№2194) опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».

Законом 1423-IX передбачено, зокрема, передачу земель державної власності за межами населених пунктів (крім земель, які потрібні державі для виконання її функцій) до комунальної власності сільських, селищних, міських рад.

Також законом 1423-IX передбачається скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою.

Відповідно до документа 1423-IX , має бути запроваджено незалежний контроль документації із землеустрою через громадську експертизу або рецензування.

Також має відбутися інтеграція та уніфікація землевпорядної, топографо-геодезичної та картографічної діяльності, заплановано запровадження страхування професійної відповідальності виконавців робіт із землеустрою, як альтернативи державному контролю.

Нагадаємо, що на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194.

Закон 2194 – це другий за вагою закон у пакеті законів для проведення земельної реформи.

Опубліковано закон про земельну децентралізацію 2194
Позначено на:            

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *