Після набрання чинності закону про децентралізацію Держгеокадастр спростить процедури землеустрою

Один з основних учасників земельної реформи – Держгеокадастр, і саме на долю цього відомства випало найбільше трансформацій та всіляких реорганізаційних процесів. Але ключова зміна, яка відбулася – орієнтація на надання прозорих і ефективних послуг. Про це під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30» розповіла заступник директора Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру Алла Ільєнко.

«З набранням чинності закону 1423–ІХ (законопроєкт 2194) про удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, буде здійснено зміни і у сфері землеустрою. Тобто – спрощенням процедур у цій галузі. Наприклад, скасовується державна експертиза землевпорядної документації, а також (в більшій мірі) скасовується процедура погодження землевпорядної документації. Нагадаю, за рік до Держгеокадастру надходило близько 500 тис. документів землеустрою на погодження, і, аналізуючи останні роки, на 30 тис. документів лише 1-1,5 % не отримували необхідного погодження. Тобто можна казати про досить високий рівень підготовки документації на погодження, що, в свою чергу, наштовхнуло на думку дерегуляції цих процедур та їх скасування»,

– заявила Алла Ільєнко.

За її словами, землеустрій – це не лише про формування земельних ділянок з метою їх внесення до Держземкадастру. Землеустрій – це комплекс заходів, які спрямовані на раціональну організацію процесів та територій, збереження природних ландшафтів, обмеження використання земель та підвищення родючості ґрунтів, тощо. Саме на основі Держгеокадастру мають прийматися відповідні управлінські рішення.

Після набрання чинності закону про децентралізацію Держгеокадастр спростить процедури землеустрою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *