В Україні планують пришвидшити зміну цільового призначення землі

У Верховній Раді зареєстровали проєкт закону №9627, який передбачає встановлення строку для зміни цільового призначення землі у 1,5 місяці. Про це повідомляє AgroPolit.com.

На думку авторів документу, зараз строки відповідної процедури є непрогнозованими через бюрократію та випадки корупції. Розробники проєкту закону стверджують, що в нинішніх умовах власнику землі сільськогосподарського призначення доведеться витратити від одного до трьох років на переоформлення, якщо він вирішить побудувати на ділянці промислове підприємство.

В якості мети документу заявлена підтримка підприємців, які хочуть створити нові робочі місця в умовах війни та післявоєнний час, тому документ має дозволити їм пройти переоформлення швидше.

Відповідно до документу зміну цільового призначення земельної ділянки мають погодити на підставі висновку, який надає уповноважений орган містобудування та архітектури місцевої ради, оцінюючи можливість розміщення об’єкту. При цьому зникає обов’язкова вимога із розроблення документації із землеустрою та містобудівної документації.

Слід зазначити, що із середини 2022 року відповідна процедура діє для підприємців, що переїхали через війну.

В Україні планують пришвидшити зміну цільового призначення землі