В Україні немає реєстру громадян, які безоплатно отримали по 2 га землі, – Держгеокадастр

У Держгеокадастрі, який роками виділяв державні землі тисячами гектарів, відсутній реєстр осіб, які реалізували своє право на отримання земель сільськогосподарського призначення. Про це заявив голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко в інтерв’ю «Українському радіо», повідомляється на сайті відомства.

«До сьогодні в нашій державі, роздаючи сотні тисяч гектарів землі шляхом безоплатної приватизації, держава не має офіційного єдиного реєстру громадян України, які отримали безоплатно 2 гектари. Наразі триває процес створення такого реєстру»,

– наголосив очільник Держгеокадастру.

«Водночас, уже на старті створення цього реєстру виявлені численні порушення зазначеної приватизації, зокрема реалізація безоплатного права на 2 га землі одними й тими ж людьми кілька разів у різних регіонах. Найближчим часом інформацію про цих осіб буде опубліковано»,

– наголосив Лещенко.

«Суспільство має знати правду про своїх «героїв» і те, що за роки розпорядження землями Держгеокадастром тисячі гектарів кращих земель України були розграбовані. Йдеться про прибережні зони, рекреаційні зони Причорномор’я та Приазов’я, а також прекрасний природно-заповідний фонд, починаючи від мальовничих Карпат і закінчуючи Пуща-Водицею під Києвом».

– додає він.

До слова, станом на 7 липня 2020 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 21,8 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га.

В Україні немає реєстру громадян, які безоплатно отримали по 2 га землі, – Держгеокадастр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *