Українці готують свої паї для ринку землі

В даний час в Україні спостерігається нова тенденція: аграрії почали готувати свої паї до відкриття ринку землі. Про це голова асоціації фермерів та приватних землевласників Житомирської області Леонід Корейба розповів у своєму блозі на AgroPolit.com.

«Наразі спостерігається велике пожвавлення серед власників земельних паїв. Інтенсивно іде поновлення старих документів на земельні паї. Чимало власників землі турбуються щодо наявності даних у Державному земельному кадастрі про їхні земельні ділянки. Повним ходом іде розробка документації із землеустрою щодо відновлення меж земельних ділянок. Багато є охочих винести межі паїв на місцевість»

— сказав Леонід Корейба.

Експерт зазначив, що до цього дане питання зазвичай цікавило небагатьох, а земельні паї здавали в оренду, без усвідомлення де відповідна земельна ділянка знаходиться. Голова асоціації підкреслив, що нерідко навіть орендар не мав такої інформації.

Леонід Корейба вважає, що війна зробила учасників земельних відносин більш відповідальними і вони почали більше уваги приділяти правовим земельним питанням. За словами експерта, в таких умовах власники, орендодавці та орендарі узаконюють права на землю, відновлюють документи, вносять дані в кадастрову систему досить активно.

Українці готують свої паї для ринку землі